Välkommen till FAD 2015

Årets föreläsare, med reservation för eventuella ändringar.
Skärmavbild 2015-10-16 kl. 07.57.50

Länk till en video med svenskt teckenspråk finns här.

Nu är nedräkningen för Sveriges äldsta och största årligen återkommande Geocachingevent – FAD 2015 igång! Årets event hålls den 31 oktober i Örebrotrakten. Som traditionen bjuder så är den exakta platsen för eventet fortfarande hemlig och meddelas senare.

FAD 2015 i Örebro blir det trettonde i ordningen sedan starten. Det första FAD eventet hölls 2003 och sedan dess har det fortsatt och blivit större för varje år. De första 10 åren hölls FAD i västra Sverige men 2013 var det Södertäljes tur. 2014 tog Hässleholm över stafettpinnen och nu 2015 är det alltså Örebro som står på tur.

Eventet

FAD är ett event där man träffar andra geocachare, har möjlighet att delta i intressanta föreläsningar och aktiviteter samt fynda och träffa leverantörer på vår minimässa. Till FAD kommer det cachare både från Sverige och många andra länder och eventet förväntas locka ca 1000 deltagare. Vi bjuder dessutom på några timmars häftig geocaching i den mörka oktobernatten. Strax efter att solen gått ner så släpps koordinaterna till ett stort antal cachar. En del är traditionella som går att logga på www.geocaching.com efter eventet, men det finns också ett stort antal tillfälliga gömmor som bara finns under kvällen. Bland dessa kommer du att hitta många kluriga och roliga överraskningar. Så på med oömma kläder och ladda ficklamporna med färska batterier och häng med!

Runt och i den stora samlingshallen händer det saker hela tiden och där hittar du registrering, infodisk, cafeteria, kiosk och matservering. I samlingshallen blir det även minimässa med geoshopar och leverantörer av prylar relaterade till caching. Tröjor mm med tryck och coins finns naturligtvis till försäljning. Flera av våra samarbetspartners kommer att bjuda på aktiviteter av olika slag och i angränsande lokaler hålls under dagen föreläsningar och workshops. Glöm inte att registrera dig vid ankomst så du har tillträde till aktiviteter och föreläsningar mm.

Det planeras också för ett ”Meet & Greet event” på fredagskvällen då många deltagare anländer redan då.

Djur får ej vistas i eventlokalerna.

Info

Anmälningsavgiften till årets FAD är 100 kr/person fram t o m 28 oktober då förbokningen stänger. För dig som väljer att betala på eventet så är avgiften 150 kr. Det lönar sig alltså att betala avgiften i förväg.

Dagsprogrammet börjar kl. 10:00 och 17:30 tar kvällsaktiviteterna över med mörkercaching på programmet. Avslutning beräknas ske runt midnatt.

Exakt hur programmet kommer att se ut är inte klart just nu, men följ oss här och på Facebook för mer information.